Ster van de kamer
Perzische tapijten als hoogtepunt in de woonkamer maken indruk met hun prachtige patronen en kleuren en fascineren niet alleen kunstliefhebbers, maar ook iedereen die te maken heeft met interieurdecoratie. Maar er is een probleem, een typisch Perzisch tapijt werkt alleen als het de ‘ster’ van de kamer is.

Strakke en kalme sfeer
In de loop van de tijd werden moderne kamers meer gebaseerd op wit-op-witte kleurenpallets met een strakke en kalme sfeer. In een kamer is meestal een dominante kleur, zoals marineblauw, zwart of donkerrood, die goed in balans is met grijs en beige. De invloeden van deze moderne en eigentijdse ruimtes hebben effect gehad op designs van nieuwe Perzische tapijten. Waar het gebrek aan levendige kleuren een strakke, maar toch elegante en zeer comfortabele look creëert.

felix 3 scaled 1

Exotisch gevoel in huis
Het eigentijdse Perzische tapijt vult de kamer met rijke kleuren en brengt een exotisch gevoel in huis. Terwijl het moderne, rustiger ontwerp van het tapijt niet te veel zal concurreren met de andere stoffen en texturen in de kamer. De kamer is immers strak en kalm ingericht.

Het tapijt als hoogtepunt
Op deze manier is het tapijt een waar kunstwerk. Een tapijt met een druk en kleurrijk design wordt het best geaccentueerd door een neutrale, kalme achtergrond. Het oosterse tapijt kan als inspiratie dienen voor de kleuren van woonkamer meubels en accessoires. Het is duidelijk dat neutrale kleuren in de kamer het tapijt accentueren, maar het kiezen van het decor van de kamer kan net zo moeilijk zijn als het kiezen van het juiste tapijt.

Foto’s: Felix van den Belt

Felix van den Belt

Felix van den Belt

Geef Felix een opdracht over tapijten en hij zal ervoor gaan. Hij luistert en stelt vragen. Wat is de geschiedenis en wat maakt bepaalde tapijten uniek? Wat valt er te zeggen over het sociale leven om de tapijten heen? Felix' passie voor tapijten zet hem ertoe deze vragen als geen ander verder te ontdekken.

0 Shares
Pin
Share
Share
Tweet
Share