Typisch Perzisch tapijt
Shah Abbasi, de koning van Iran, liep in het begin van de 17e eeuw in Isfahan door zijn werkplaats en gaf orders aan zijn werknemers. In deze workshops stegen de technische vaardigheden en creativiteit van de wevers en ontwerpers tot een hoog niveau. Het leidde tot wat nu bekend staat als een typisch Perzisch tapijt: gevuld met lange, gebogen bloemrijke lijnen en randen van lotusbloemen die samenkomen in een perfect symmetrische formatie.

Verandering van het vloerkleed
Eeuwenlang brachten reizigers, politici en in recentere tijden de westerse wereld veranderingen in deze Perzische tapijten. De patronen, ontwerpen, kleuren en weefmethodes zijn veranderd. Als gevolg hiervan verandert het Perzische tapijt zoals Abbasi het voor ogen had in 1600. Veel mensen beschouwen deze veranderingen als een verlies en vragen zich af of het kunstvorm kan overleven.

Moderne tapijten
Knottedynasty.info omarmt deze veranderingen, zoals de industrie ook veranderde in tijden van Abbasi. Zij geloven dat door onze tapijten de oude tradities harmonieus worden verweven met hedendaagse ontwerpen. Het moderne Perzische tapijt is nog maar net in de wereld verschenen.

Knottedynasty
Met rustige kleuren en serene composities hebben hedendaagse Perzische tapijten een belangrijke positie in onze huizen. Met moderne ontwerpen zijn er eindeloze mogelijkheden en nieuwe perspectieven. Bij Knottedynasty.info zijn ze van mening dat het hedendaagse Perzische tapijt naar de toekomst vliegt.

Foto door mostafa meraji op Unsplash

Felix van den Belt

Felix van den Belt

Geef Felix een opdracht over tapijten en hij zal ervoor gaan. Hij luistert en stelt vragen. Wat is de geschiedenis en wat maakt bepaalde tapijten uniek? Wat valt er te zeggen over het sociale leven om de tapijten heen? Felix' passie voor tapijten zet hem ertoe deze vragen als geen ander verder te ontdekken.

0 Shares
Pin
Share
Share
Tweet
Share