Winter
Vroeger was het erg koud, terwijl er niet genoeg en moderne faciliteiten waren om alle kamers te verwarmen, dus een soort eenvoudige tafel genaamd KORSI. Het was bedekt met een grote deken en er werd een brok brandende kolen onder gelegd. Elke ochtend en nacht veranderden ze de brandende kolen. Omdat het in één kamer was, moesten alle gezinsleden zich eromheen verzamelen en een deken meenemen om opgewarmd te worden. In dit geval vormden ze een hecht gezin en praatten ze met elkaar over hun dagelijkse routine. In de lange winternacht lazen ze enkele gedichten van beroemde Iraanse dichters zoals Sadi, Hafez, Ferdowsi, Molavi enzovoort. Net als bij woorden lijkt het erop dat de winter de tijd is van culturele verbetering. De meeste ouderen van het dorp hadden hun gedicht uit hun hoofd gelezen en voorgelezen wanneer ze met familie rondhingen. Ze gedroegen zich volgens wat ze in deze boeken uitlegden. Daarom waren ze hartelijk en behulpzaam om met de problemen van anderen om te gaan.

Foto door Adel Salehi op Unsplash

Felix van den Belt

Felix van den Belt

Geef Felix een opdracht over tapijten en hij zal ervoor gaan. Hij luistert en stelt vragen. Wat is de geschiedenis en wat maakt bepaalde tapijten uniek? Wat valt er te zeggen over het sociale leven om de tapijten heen? Felix' passie voor tapijten zet hem ertoe deze vragen als geen ander verder te ontdekken.

0 Shares
Pin
Share
Share
Tweet
Share