ByvandenBelt43

New-age ontwerp
Als ik Rohit vraag wat de rol van Carpets of Kashmir is in de new age designs, zegt hij dat ‘ze koppig zijn’ in het aanpassen van de new age designs, al zijn ze ‘unapologetic’. Het bedrijf Carpets of Kashmir is nog steeds erg geworteld in de oudere traditie. Elk vloerkleed heeft altijd een verhaal, ze worden nog steeds op papier getekend, daar geloven ze in. De eigentijdse ontwerpen die gemaakt worden vallen onder een ander merk genaamd Knot en Tuft. Deze hedendaagse tapijten worden meestal gemaakt in Varanasi, een stad in India.

Familie
Het familieverhaal van Carpets of Kashmir is ongeveer 50 jaar geleden begonnen door de heer K. L. Sharma, de grootvader van Rohit. Ze zijn begonnen in de textielindustrie in de stad Srinagar. Daar groeien ze langzaam door allerlei textielbestellingen te accepteren. Door de tapijtkunst van Kasjmir te combineren met de kennis van textiel werd het begin van Carpets of Kasjmir opgestart.

Op hun website heb je veel verschillende stijlen en maten om uit te kiezen. Wat het bedrijf uniek maakt, is het vermogen van de klanten om aangepaste bestellingen te maken.

Felix van den Belt

Felix van den Belt

Geef Felix een opdracht over tapijten en hij zal ervoor gaan. Hij luistert en stelt vragen. Wat is de geschiedenis en wat maakt bepaalde tapijten uniek? Wat valt er te zeggen over het sociale leven om de tapijten heen? Felix' passie voor tapijten zet hem ertoe deze vragen als geen ander verder te ontdekken.

0 Shares
Pin
Share
Share
Tweet
Share